Theatercollectief Raf

heeft een veranderd karakter in elk stuk dat het creëert wat ook resulteert in een veranderlijke samenstelling van het collectief. De vaste kern blijft maar omringt zich telkens met nieuwe acteurs, filmregisseurs, scenografen,… maar wie is wie?

Reynout Dekimpe (°1991) – acteur/schrijver

Reynout Dekimpe volgde de opleiding LUCA-Drama. In 2015 creëerde hij met zijn medeacteurs Theatercollectief Raf en schreef/speelde de producties ‘De Meinhof/Medea’‘Pantserkruiser Potemkin’ en ‘Goodbye Lenin’. Hij speelde bij het Noord Nederland Toneel ‘De Twaalf Gezworenen’ en  gastrollen in Aspe, Salamander, Op weg naar Pakjesavond , Gent-West II en Thuis. Reynout Dekimpe was bij Kultuurfaktorij Monty in dienst als speler/maker onder het ‘Montignards’ project 2016-2017.Andy Van Kerschaver (°1987) – acteur

studeerde Drama op LUCA School of Arts. Andy richtte mee Theatercollectief Raf op na hun eerste voorstelling op TAZ 2015 en speelde in alle voorstellingen. Hij speelde naast  het Raf ook de voorstellingen ‘Bossen’ van het Rotterdamse Ro theater, ‘Handhaven’ van Nachtkrab, ‘Romeo en Julia’ in het Paleis, ‘Een maand op het land’ bij De Studio, ‘Absurde Helden’ i.s.m. Conservatorium Antwerpen en zijn eigen productie ‘Fondriest’. Naast theater speelde hij o.a. mee in ‘Witse’, ‘De Ridder’, ‘Familie’, ‘Vermist’, ‘Als de dijken breken’, ‘Thuis’, ‘De Kotmadam’, ‘Professor T.’ en in de films ‘Achter De Wolken’, ‘Alleen Eline’ en ‘Kursk’ van  Thomas Vinterberg.

Lukas Somers (°1989) - gitarist 

genoot een Jazzopleiding aan het Conservatorium van Antwerpen als gitarist.Momenteel werkt hij als gitarist, songwriter en producer in eigen bands ‘SOLAK’ en ‘HONEY’. Daarnaast is hij actiefals muzikant bij onder andere ‘Yong Yello’, ‘Otto Kintet’, ‘Catbug’, ‘Renata Louisa’. Deze diverseervaringen en projecten zorgen voor een constante prikkeling om te evolueren. Met deze groepen bracht hijverschillende albums uit, en speelt hij ook live.

Voor Theatercollectief Raf voorziet Lukas de live muziek voor de voorstelling Ché.

Katarina Antunovic (°1991) – actrice

 studeerde af als Master in het Drama aan LUCA School of Arts. Ze speelde en maakte reeds eigen producties als ‘Leda en de zwaan’ i.s.m. HETPALEIS en Simon De Vos , ‘Caligula’ in OPEK en speelde mee bij Barre Weldaad. Katarina was bij Kultuurfaktorij Monty in dienst als speler/maker onder het ‘Montignards’ project 2017-2018, waaruit de productie ‘Decadence’ i.s.m. Willem De Wolf en conservatorium Antwerpen voortkwam. Katarina is tevens vast lid van het filmbedrijf FRAME en actief als theatermaakster in Nederland. Katarina speelt mee in de voorstelling '2084'.

Robbe Maes (°1990) – Filmregisseur

In 2014 studeerde Robbe Maes af aan  Sint-Lukas Brussel. Naast regie en camera monteert hij o.a. voor campagnes, De Singel Antwerpen, videoclips,… Hij werkte reeds voor instanties als VRT, KVS Brussel, 30CC Leuven, Stad Leuven, KU Leuven en Kaaitheater. Hij werkte voor “D’Ardennen” (Savage film), Scala, Hedgren, Klara, de Vaartkapoen,…

Voor ‘Goodbye Lenin’ werkte hij voor het eerst samen met het Raf als cameraman, monteur en beeldregie. En zocht hij mee naar een nieuwe ingang voor film en projectie op het theater. Robbe Maes filmde en monteerde alle projecties voor de voorstellingen 'Goodbye Lenin, niet de film' en '2084'.

Using Format