Ché (2023)

Theatercollectief Raf brengt in deze voorstelling de Cubaanse revolutionair Ché Guevara opnieuw tot leven. Wie was de figuur die op menig t-shirt prijkt, waar stond hij voor en wat kan hij nog betekenen voor komende generaties?

Begeleid door live gitaarmuziek nemen Reynout Dekimpe en Andy Van Kerschaver het publiek mee doorheen Zuid-Amerika en Cuba: langs Che’s motorreis, naar de overwinning van de revolutie in Havana en tot zijn dood in Bolivië. Dankzij de live muziek wordt het publiek helemaal ondergedompeld in de sferen en klanken van Latijns-Amerika.

Geleid door biografieën, dagboeken en documentaires over deze enigmatische, maar ook controversiële figuur legt Theatercollectief Raf de geschiedenis, de betekenis en de toekomst van de man achter de foto bloot. Overhet Andesgebergte, door de Sierra Maestra-jungle, naar de hoogvlaktes van Bolivië tot in de straten van onze eigen steden die zich vullen met betogingen en marsen van alle leeftijden, roepend om verandering. Van revolutie en opstand in Latijns-Amerika naar modern verzet vandaag.

De revolutie is geen appel die valt wanneer hij rijp is… Je moet hem doen vallen. (Ché)


Deze voorstelling gaat vanaf maart 2023 op tournee zie agenda en Thassos.be

Concept en tekst: Reynout Dekimpe Spel: Andy Van Kerschaver en Reynout Dekimpe Live muziek: Lukas Somers

foto's: Robbe Maes


Using Format